The name Cardamom

The word cardamom is derived from the Latin name “cardamom”. The Latin word is derived from the early Greek words “kardamon” and “amômon”, which became “kardamômon” and later the old French “cardamome” and in Latin “cardamom”.

 

Det is part of the ginger family and originally there were three species of cardamom. The two types of cardamom used today are green cardamom (Elettaria cardamom) which is also known as real cardamom and is the most popular species in the West. The other, Amomum, is used mainly in Asia and Australia. It is commonly known as black, brown, Java, Bengal, Siamese, white or red cardamom.

Kardemommes forhistoriske betydning og anvendelse

Anvendelsen af kardemomme er blevet registreret siden pyramiden i Egypten og er nævnt i mange historiske bøger. Egypterne brugte det som en medicinsk ingrediens, en mundopfrisker og endda som en primær ingrediens til fremstilling af olier, der blev anvendt til mumificeringsprocessen. Den essentielle olie og oleoresin (en naturligt forekommende blanding af harpiks og olie) bruges i parfume. Nogle beretninger angiver, at nævnelsen af aromatiske olier i Bibelen betragtes at kardemomme har været anvendt som baseingrediens for disse aromatiske olier. Kardemomme nåede romerne og grækerne via handelsruterne med Mellemøsten og romaerne bragte det videre til resten af det vestlige kontinent. Amomum og Kardamum henviser til kardemomme, der kom fra de sydlige bakker i det moderne Indien. Kardemomme er bl.a. nævnt i værkerne fra Plutarch og Hippokrates – en stor græsk læge.

 

Pedanius Dioscorides, den græske læge, der levede i 40-90 år e.Kr., skrev en række bøger med navnet ”Materia medica”, hvor kardemommens medicinske egenskaber er meget uddybet. Handlende fra Babylonien, mesopotamierne og assyrere havde store maritime handelsforbindelser med Malabar kysten, hvor kardemommehandel var meget fremtrædende i forskellige faser af oldtidens handle mellem nationerne. Babylonierne brugte kardemomme til deres åndelige ceremonier. Kardemomme i te og kaffe var eksotiske præparater i store arabiske fester. Kardemomme var et produkt, som mange konger brugte som en værdifuld gave til andre konger under deres politiske besøg.

 

Kardemomme blev betragtet som en dyrebar grøn ædelsten for mange civilisationer, primært på grund af dens sjældenhed og dens medicinske og aromatiske egenskaber, der blev praktiseret siden oldtiden. Vanskelighederne med at nå de høje og store landområder var medvirkende til at øge kardemommens værdi.

Når du vælger kardemomme

Kardemomme er sorteret efter farve, størrelse, oprindelse og hvorvidt kardemommekapslerne har misfarvninger eller ej. Det er derfor vigtigt, når du shopper kardemomme at se efter klar grønne og tykke kardemommekapsler samt at kapslerne stadig er intakte. Hvis kapslerne er brune, tynde og der er hul i kapslerne er det tegn på dårligt kvalitets kardemomme. Smagen i kardemomme kommer fra de små frø ind i kardemommekapslen. En god tommelfingerregel er, jo tyndere kapslen er desto færre frø er der i kapslen og dermed mindre smag.

 

Det har en gennemsnitlig størrelse på 8 mm og har en klar grøn farve. Hver kapsel bliver sorteret efter størrelse og sikre at kapslerne er intakte. Earthganic kardemomme indeholder cirka 35% ekstra frø pr. kapsel til sammenligning med almindelig kardemomme. Således sikrer vi, at du får de mest aromatiske og smagsfulde kardemommekapsler.

Earthganic

Author Earthganic

More posts by Earthganic

Leave a Reply